URNEBESNA TRAGEDIJA gostovaće od 10. do 13. novembra u Šapcu, Beogradu i Užicu

Njegoš i ja na FIAT-u
07/09/2015
CNP U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU
05/05/2016

URNEBESNA TRAGEDIJA gostovaće od 10. do 13. novembra u Šapcu, Beogradu i Užicu

Predstava “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića gostovaće od 10.  do 13. novembra u Šapcu, Beogradu i Užicu.

 

Predstava će 10. novembra biti izvedena u Šabačkom pozorištu, u okviru Večeri Dušana Kovačevića. Na Večerima Dušana Kovačevića, kulturnoj manifestaciji koja je posvećena proslavljenom dramskom piscu, od 5. do 13. novembra biće izvedeno 6 predstava. “Urnebesna tragedija” će nakon Šapca biti izvedena 11. novembra na sceni Zvezdara teatra u Beogradu, a 12. novembra na sceni Narodnog pozorišta u Užicu u okviru 20. Jugoslovenskog pozorišnog festivala “Bez prevoda”. Na ovogodišnjem Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu od 8. do 14. novembra biće izvedeno 7 predstava iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, po izboru selektora Bojana Munjina.

 

Producent predstave “Urnebesna tragedija” je Janko Ljumović, dramaturg Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, izbor muzike potpisuje Veljko Mićunović, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, izvršna producentkinja Nela Otašević. U predstavi igraju: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Mišo Obradović i Momo Pićurić.

 

“Urnebesna tragedija” je učestvovala na 60. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, na 39. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu, na 29. festivalu Grad teatar Budva, na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću.