U čast Nebojše Glogovca

Martovski repertoar CNP-a
28/02/2018
Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade
19/03/2018

U čast Nebojše Glogovca

U saradnji sa Crnogorskom kinotekom, u čast Nebojše Glogovca 20. marta u 18 sati biće prikazan film “Ubistvo s predumišljajem” reditelja Gorčina Stojanovića, a u 20 sati “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića.

Ulaz na obje projekcije je slobodan.

 

Glogovac je bio ne samo vodeći glumac svoje generacije, nego i jedan od najvećih u istoriji srpskog glumišta, igrajući s podjednakim uspjehom klasični repertoar i savremene generacijske uloge u predstavama i filmovima koji su snažno obilježili jedno vrijeme.

Film “Ubistvo s predumišljajem” dobio je 1996. godine nagradu za najbolju režiju na međunarodnom filmskom festivalu u Sošiju.

Film “Ustav republike Hrvatske” međunarodnu premijeru imao je u Montrealu 2016. godine, gdje je dobio i svoju prvu nagradu. Film je do sada osvojio 32 priznanja. Nebojša Glogovac nagrađen je na festivalima u Lećeu i u Puli za najboljeg glumca i na londonskom Rejndens (Raindance) filmskom festivalu 2017. dobio je nagradu za najbolju glumačku izvedbu. Za ulogu Vjeke Kralja Glogovac je nagrađen prošle godine na festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu osvojivši najznačajnije priznanje – Gran pri Naisa.