“Šćeri moja” na HAPS-u

CNP podrška kampanji Nedjelja zdravlja
13/04/2018
CNP pruža ruku za život
18/04/2018

“Šćeri moja” na HAPS-u

Predstava „Šćeri moja“ , koju je režirala Ana Vukotić po tekstu Maje Todorović, biće izvedena u utorak 17. aprila u 20.30h u Dvorani “Park” u Herceg Novom, u okviru festivala Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti.

  1. Hercegnovske aprilske svečanosti počinju 16. aprila, pod sloganom “Pozorište i bajke” i trajaće do 30. aprila 2018. Na ovogodišnjem HAPS-u biće odigrano pet večernjih i tri dječje predstave pozorišta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, uz bogat prateći program.

Pored CNP-a, na festivalu će učestvovati i: Narodno pozorište Sarajevo, Gradsko pozorište iz Podgorice, teatar „Rugatino“ i kazalište „Planet art“ iz Zagreba, Nezavisna pozorišna trupa U.R.A. iz Beograda, GK Scena „Gorica“ iz Velike Gorice, pozorište lutaka „Pinokio“ iz Zemuna i Dječje pozorište Republike Srpske iz Banja Luke.

Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenograf predstave je Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, kompozitor Aleksandar Radunović Popaj, koreograf Sonja Vukićević, Balša Poček je saradnik na dramaturgiji a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević.

Crnogorsko narodno pozorište se sa ovim komadom predstavilo na brojnim festivalima: na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu 2016. Godine, Mediteranskom festivalu Purgatorije u Tivtu 2016. Godinena i Međunarodnom Festivalu glumca u Nikšiću 2016. Godine. Pored učešća na festivalima, predstava “Šćeri moja” izvedena je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i u Narodnom pozorištu u Sarajevu.