Premijera “Ženidbe” u utorak 3. oktobra

Nastavljene probe predstave “Ženidba”
06/09/2017
Bijenale crnogorskog teatra 2017
11/10/2017

Premijera “Ženidbe” u utorak 3. oktobra

U utorak 3. oktobra na Velikoj sceni Crnogorskog narodno pozorišta u 20h će premijerno biti izvedena predstava”Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Egona Savina i koprodukciji sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom.

Premijera će u Kraljevskom pozorištu Zetski dom biti održana u četvrtak 5. oktobra.

Adaptaciju, režiju i izbor muzike potpisuje Egon Savin, adaptaciju teksta i dramaturgiju Stela Mišković, kostimografiju Jelena Stokuća, scenografiju Vesna Popović, a izvršna producentkinja je Nela Otašević.

U predstavi igraju: Nada Vukčević, Zoran Vujović, Varja Đukić, Dejan Ivanić, Nikola Perišić, Aleksandar Gavranić, Goran Vujović, Gojko Burzanović, Olivera Vuković, Radmila Čolić i Stevan Radusinović.

 

Predznak savremenog svijeta 21 vijeka su slobode. Sloboda izbora, slobode govora, slobode odlučivanja, slobode misli, slobode djelovanja, slobode u užem smislu, slobode u širem smislu… Slobode kao množina, na uštrb, nekad nužno potrebne, Slobode, kao jednine. Sve te slobode predstavljaju kvazipobjedu u borbi protiv konvencija i stereotipa kojima se čovjek želi ograničiti.

Ova predstava progovara o toj borbi, o gušenju pojedinca u normama i okovima društva, o sputavanju vlastite prirode i pokušaju šablonskog života, licemjerju kao nužnosti takvih odluka, odnosno, oslobađanju od tih stega i cijeni koja se usput plaća. Cijeni Slobode.

Stela Mišković