OTVOREN KRAJ

Mamu mu jebem ko je prvi počeo
25/04/2017
ISTI
28/11/2016

Jovana Bojović – OTVOREN KRAJ

 

            “Otvoren kraj” je komad o nerazumijevanju, nedostatku iskrenosti i (ne)otvorenosti. Troje ljudi u kasnoj mladosti suočava se sa posljedicama iz prošlosti, svim onim što su im roditelji ostavili u nasljeđe, sa onim što su “otac, njegov otac, pa njegov otac i njegov otac, žvakali godinama”. Pri pokušaju da kažu jedni drugima ono o čemu se godinama ćutalo, likovi ove drame se susrijeću sa pasivnošću i površnošću koja oko njih i u njima vlada. U devet “poglavlja”, kroz lične drame, ruši se iluzija da nam je sada dobro i dolazi se do svijesti da je, zapravo, u savremenom malograđanskom urbanom svijetu vrlo zagušljivo i nezdravo do smrti.

Jovana Bojović

 

            “Otvoren kraj” nije komad sa otvorenim krajem, niti komad o otvorenosti. To je poziv na otvorenost. Ova tragična porodična drama je mračna, ali i ohrabrujuća. Pisana ženskim pismom, ona nosi snažan i beskompromisan poticaj na iskorak iz vlastitih života. Taj nježni krik trudili smo se da pronađemo, prije svega u glumačkoj igri, muzici koja “otvara” i u nama samima.

Petar Pejaković

  • Režija: Petar Pejaković
  • Scenografija/kostimografija: Ivanka Vana Prelević
  • Muzika: Vjera Nikolić
  • Asistent režije: Zoran Rakočević*
  • Izvršna produkcija: Janja Ražnatović

Uloge:

(*Student III godine, studijski program Pozorišna režija u klasi red. prof. Radmile Vojvodić, van. prof. Petar Pejaković FDU Cetinje).

 

Premijera: Podgorica, 25. februar 2017.