Martovski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Jubilarno 50. izvođenje predstave “Očevi su grad(ili)”
21/02/2019
Počele probe za predstavu “Hamlet”
27/02/2019

Martovski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Martovski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta čine predstave: “Revizor”, “Čekajući Godoa”, “Samoubica”, “Ženidba”, “Šćeri moja”, “Isti”, “Otvoren kraj”, “Danzen”, “Urnebesna tragedija”, “Bure baruta” i “ Gorski vijenac”. Martovski repertoar CNP-a obilježiće nastavak akcije “Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište”, koja podrazumijeva popust od 50% na ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a. Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.ulaznice.cnp.me.

Mart će u CNP-u obilježiti i početak rada na novoj predstavi. Dramu “Hamlet” Viljema Šekspira režiraće Ana Vukotić, a predstava će premijerno biti izvedena krajem maja na Velikoj sceni CNP-a.

5. marta će na Velikoj sceni biti izvedena gostujuća predstava “Sin” Mirjane Medojević u režiji Mirka Radonjića, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju.

SVJETSKI DAN POZORIŠTA

U utorak 27. marta, na Svjetski dan pozorišta, u 20 sati na Velikoj sceni biće izvedena predstava “Čekajući Godoa” Semjuela Beketa u režiji Diega de Breje. Prije početka predstave tradicionalno će biti pročitana poruka koju od 1962. na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta svake godine pišu istaknuti svjetski umjetnici. Najnoviju produkciju CNP-a publika će imati priliku da pogleda i na Cetinju, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, 28. marta.

MUZIČKI PROGRAMU saradnji sa Saishoukai fondacijom iz Tokija i Počasnim konzulatom Crne Gore u Japanu, 16. marta će na Velikoj sceni biti održan koncert izvorne hougaku muzike i buyo plesa.

15. marta će, u saradnji sa Centrom za očuvanje i razvoj kulture manjina u Crnoj Gori, biti održan koncert Klavirskog dua Muratagić.

U saradnji sa Saishoukai fondacijom iz Tokija i Počasnim konzulatom Crne Gore u Japanu, 16. marta će na Velikoj sceni biti održan koncert izvorne hougaku muzike i buyo plesa.

U saradnji sa Francuskim institutom Crne Gore, 20. marta će biti održan Koncert Clazz kvinteta, čime će svečano biti otvorena manifestacija “Frankofonija 2019.”

Ulaz na sva tri koncerta je slobodan.

Crnogorski simfonijski orkestar će 29. marta održati koncert na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

KONKURS ZA NAJBOLJI SAVREMENI DOMAĆI DRAMSKI TEKST

Konkurs Crnogorskog narodnog pozorišta za najbolji savremeni domaći dramski tekst je još uvijek u toku, zaključno sa 10. martom, kada je posljednji rok za slanje dramskih tekstova. Detalji konkursa objavljeni su na stranici www.cnp.me/konkurs.