Julija Milačić i Petar Vlahović nagrađeni na 14. Međunarodnom festivalu glumca

Crnogorsko narodno pozorište u Narodnom pozorištu u Beogradu
17/11/2017
55. izvođenje “Revizora” na Dan borbe protiv side
28/11/2017

Julija Milačić i Petar Vlahović nagrađeni na 14. Međunarodnom festivalu glumca

Na 14. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću glumica Julija Milačić dobila je specijalnu nagrade za ulogu Anrijete u predstavi „Učene žene“ Žana Batista Poklena Molijera u režiji Jagoša Markovića i ulogu Radice u predstavi „Inspekcija“ u režiji Gorana Bulajića u produkciji Nikšićkog pozorišta, za bogatu skalu glumačkih sredstava

Petar Vlahović  je dobitnik nagrade za najbolju epizodnu ulogu u predstavi „Učene žene“ Žana Batista Poklena Molijera u režiji Jagoša Markovića koju dijeli sa Jovanom Krivokapićem za ulogu u predstavi “Inspekcija” u režiji Gorana Bulajića u produkciji Nikšićkog pozorišta.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Božo Koprivica, predsjednik žirija, Sreten Mitrović i Kristina Obradović, a nagrade najboljima je uručila potpredsjednica opštine Nikšić Sonja Nikčević.

Predstava „Učene žene“ izvedena je 17. novembra na sceni Nikšićkog pozorišta. Pored CNP-a i Nikšićkog pozorišta na festivalu su se takmičili i: Narodno pozorište Sarajevo, Centar za kulturu Bar, Atelje 212 u koprodukciji sa Festivalom Grad tetar Budva i Exit tetar iz Zagreba.