Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište

Održan novogodišnji koncert “Na dobrom glasu”
29/12/2017
Februarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta
31/01/2018

Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište

Petu godinu za redom januar i februar u Crnogorskom narodnom pozoristu će biti u znaku akcije pod nazivom “Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište”, koja podrazumijeva popust od 50% za kupovinu ulaznice za sve dramske programe.  Akcija je nastala sa namjerom da se repertoar CNP-a dodatno popularizuje i učini dostupnim najširoj publici.

 

Januarski repertoar CNP-a čine predstave: “Učene žene”, “Mamu mu jebem ko je prvi počeo”, “Isti”, “Otvoren kraj”, “Samoubica”, “Revizor”, “Zimska bajka”, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Istraga”, “Šćeri moja”, “Očevi su grad(ili)”, “Ženidba” i “Don Žuan”.

Publika će 16. januara biti u prilici da pogleda predstavu “Učene žene” Žana Batista Poklena Molijera u režiji Jagoša Markovića.

U okviru programskog segmenta Scena Akademija na Velikoj sceni  CNP-a će 17. januara biti izvedena predstava “Mamu mu jebem ko je prvi počeo” Dejana Dukovskog u režiji Luke Kortine.

Na Velikoj sceni 18. i 19. januara biće izvedene predstave “Isti” Sare Đurović u režiji Damjana Čitkuševa i “Otvoren kraj” Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića.

Predstava “Samoubica” Nikolaja Erdmana u režiji Veljka Mićunovica biće izvedena 20. januara, a “Revizor” Nikolaja Vasiljevića Gogolja  21. januara.

“Zimska bajka” Vilijama Šekspira u režiji Dina Mustafića, koja je premijerno izvedena 22. decembra na repertoaru je 23. i 24. januara.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Iva Brešana u režiji Luke Kortine biće izvedena 25. januara, a “Istraga” Aleksandra Radunovića u režiji Stefana Sablića 26. januara.

Nagrađena drama Maje Todorovic “Šćeri moja” u režiji Ane Vukotić biće izvedena 27. januara.

Autorski projekat Borisa Liješevica “Očevi su grad(ili)” na repertoaru je 29. januara, “Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Egona Savina 30. januara, a “Don Žuan” Žana Batista Poklena Molijera u režiji Ane Vukotić 31. januara.

Na Velikoj sceni CNP-a 15. januara će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar.  Pored naših simfoničara publici će se, pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska, predstaviti kao solisti članovi orkestra – flautistkinja Marija Đurđević Ilić i hornistkinja Ana Abramović, i prvi put mladi srpski hornista Teodor Blagojević.