Dodijeljene nagrade povodom Dana Crnogorskog narodnog pozorišta

Dan Crnogorskog narodnog pozorišta
31/10/2018
Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta
29/11/2018

Dodijeljene nagrade povodom Dana Crnogorskog narodnog pozorišta

Povodom Dana Crnogorskog narodnog pozorište – 1. novembra, na Velikoj sceni CNP-a  dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja, nakon čega je izvedena predstava “Bure baruta” Dejana Dukovskog u režiji Dejana Projkovskog.

Godišnje nagrade  za visok umjetnički rezultat dodjeljujuju se članovima umjetničkog ansambla i saradnicima koji su dali najveći doprinos estetskim dometima Crnogorskog narodnog pozorišta. Ovogodišnji dobitnici godišnje nagrada su glumci:

Gojko Burzanović –  za uloge u predstavama “Zimska bajka”, “Ekvinocijo” i “Bure baruta”,

Dragan Račić – za uloge u predstavama “Zimska bajka” i “Ekvinocijo”

Slobodan Marunović  – za uloge u predstavama “Ekvinocijo” i “Bure baruta”

Godišnje nagrade za najbolje rezultate postignute u tehničkoj, organizacionoj i administrativnoj praksi, odnosno u svim segmentima produkcije dobili su: Janja Ražnatović – producentkinja, Gorica Šuškavčević  – suflerka, Sreten Milošević  – majstor svjetla, Marko Kažić – dekorater, Miloš Vukić – radnik obezbjeđenja, Jovan Dragojević – servis ugostiteljstva  i Biserka Vukčević – higijeničarka.

Ove godine zahvalnica je dodijeljena Orkestru počasne garde Vojske Crne Gore – za dobru saradnju i nesebičan doprinos projektima CNP-a, posebno u predstavi „Bure baruta“.

„Ovogodišnji dobitnici nagrada, iz različitih sektora i različitih profesija, iznad svega su – istinski pozorišni poslenici, oni koji su svoj život i radni vijek vezali za ovu kuću, kojoj su bezuslovno posvećeni;  primjer su zajedničkog uspješnog i postojanog trajanja i vrhunskog profesionalizma. Među njima su i mladi ljudi, koji su za kratko vrijeme stekli zavidne vještine i pokazali koliko razumiju i osjećaju sve posebnosti i specifičnosti rada u pozorištu.  Ova svečanost je odavanje poštovanja svima u ovom pozorištu koji kroz posao kojim se bave pozorište u stvari i žive, koji ga prepoznaju kao poseban sistem sa svojim zakonitostima i sopstvenim ustrojstvom, svjesni da uloga tetara i jeste prepoznavanje i ukazivanje na najznačajnije tačke društvene stvarnosti i njeno preoblikovanje u umjetničku sliku“, istakla je Zorana Kralj direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta.

Umjetnički dirtektor Crnogorskog narodnog pozorišta Željko Sošić naglasio je da laureati glumačkih nagrada ove godine predstavljaju dragocjenosti i temeljne vrijednosti ansambla CNP-a: visoke glumačke domete, profesionalnu i ličnu etiku i višedecenijsku posvećenost svojoj matičnoj kući. “Ovo jesu godišnje nagrade, ali imaju i simboličku vrijednost i predstavljaju odavanje časti i zahvalnosti Gojku, Draganu i Slobodanu za svaku probu i svaku predstavu odigranu na novoj, ali i na staroj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta”, naveo je Sošić.