AD HONOREM na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Humanitarni koncert “Na dobrom glasu”
23/05/2017
Održan humanitarni koncert “Na dobrom glasu”
28/05/2017

AD HONOREM na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

U četvrtak, 25. maja u 12 časova, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta premijerno će biti  prikazan film „Ad honorem“ po scenariju i u režiji Gorana Bulajića. Ovim filmom počinje višednevno obilježavanje dvadesetogodišnjice otvaranja nove zgrade Crnogorskog narodnog pozorišta.

Pozorište se, ovom prilikom, po prvi put bavi produkcijom sopstvenog filma, sa namjerom da, kroz igrano – dokumentarnu formu, ovjekovječi najznačajnije događaje svoje istorije od 1953. godine. Akteri priče su studenti III godine studijskog programa Gluma u klasi redovnog profesora Branimira Popovića FDU Cetinje Vanja Jovićević i Marko Todorović, koji su angažovani u nekoliko predstava CNP. Film je dramaturški prilagođen ovdašnjem vremenu i savremenom viđenju pozorišne istorije.

Pored svjedočanstva o reljefnosti istorije crnogorskog teatra film se bavi i društvenim okolnostima sa kojima se pozorište uvijek direktno prožimalo. Iako su film i pozorište sasvim različiti umjetnički oblici, kroz  glumačku igru korišćeni su i elementi pozorišnog izražavanja i mogućnosti scene CNP.

Pored reditelja i glumaca, autorsku ekipu filma čine i izvršni producent Srđan Pavićević, direktor fotografije i montažer Željko Bracanović i snimatelj i dizajner zvuka Aleksandar Brajović.